Goede voornemens: 7 tips om nu écht ermee aan de slag te gaan

Zeg, hoe is het eigenlijk met jouw goede voornemens voor dit jaar? We zijn nu ruim 7 weken verder in het jaar en heb je al stappen kunnen maken hierin? Of zijn je voornemens alweer helemaal naar de achtergrond gezakt?

Vaak is het moeilijk om in de waan van de dag tijd en aandacht te houden voor voornemens en persoonlijke groei. Wellicht had je aan het begin van dit jaar bedacht dat je nu echt bepaalde patronen in je werk of privé-leven zou doorbreken. Of misschien wil je dit jaar een keuze maken in je loopbaan. Of je bent voornemens om jezelf ontwikkelen en een opleiding volgen.

Maar je lijkt niet echt verder te komen hiermee. De dagelijkse sleur slokt je op. Hoe pak je dit aan? Een coach kan je helpen hierbij. Waarom zou je het allemaal zelf moeten doen?

Ik kan je dat duwtje in de rug geven en je helpen om je plannen en dromen concreet te maken. Om te beginnen geef ik je vast deze 7 tips mee.

7 tips om voornemens en dromen waar te maken:

  1. Dromen/ visualiseren: het begint allemaal met voor je zien wat je wilt.

  2. Opschrijven: koop een mooi schift en schrijf het op. Ook de details. Of maak een tekening of moodboard van je droom/plan.

  3. Uitspreken: dit is meteen stok achter te deur en zorgt ervoor dat dingen komen ook naar je toe komen. Als niemand weet van je plan kan ook niemand je helpen of tips geven.

  4. Hulp vragen: door je gesteund te voelen geef je minder snel op.

  5. Bewaak een goede balans tussen geduld hebben en actie ondernemen: dit is lastig en persoonlijk. De ene persoon moet juist geremd worden en de ander heeft een duwtje in de rug nodig.

  6. Ophakken in kleine stapjes: maak het klein. Elke dag een stapje heeft aan het einde van het jaar grote impact.

  7. Concrete stappen zetten: en nu actie!

Wil je een eerlijke spiegel en stevige gesprekspartner om je te helpen de veranderingen en dromen waar te maken? Neem contact op met me en dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen hierbij.

Vorige
Vorige

Leestip: de fontein

Volgende
Volgende

Met welke bril kijk jij naar dingen?